Изображения и ДУМИ в синхрон на 24 МАЙ

…..ИЛИ…..Как точно на 24 Май попаднах на изложба с тема „ЧЕТЕНЕ“ на уникалния Стив Маккъри – световно известен американски фотограф и реализирах една моя мечта да видя негови творби на живо!

Споделям ви впечатления от Световната премиера на Фестивала за снимки на Бреша (Италия) 2017. Музеят на Санта Джулия предлага непоказани до момента снимки  на известния американски фотограф Стив Маккъри (1950 г., Дарби, САЩ) с  универсалната тема „ЧЕТЕНЕ“. Оригинален набор от 70 фотографии, подредени в Санта Джулия, изобразяват хора от целия свят, погълнати от интимния акт на четене. Маккъри иска да разкрие властта, присъща на това действие. То пренася хората във въображаеми светове, в спомени, в настоящето, в миналото и в бъдещето,  в ума!

От молитвените места в Турция, до пазарните улици в Италия, от звуците на Индия до тишината на „Източна Азия“. От Афганистан до Италия, от Африка до Съединените щати. Дали млади или стари, богати или бедни, религиозни или не, навсякъде има време за четене, ни напомня автора. Страхотно направен е и паралелен път за по-нататъшно ангажиране на вниманието на  посетителя. Снимките са съпоставени със серия избрани цитати от литературни пасажи. Изложбата завършва със секция книги, публикувани от фотографа през последните години с негови снимки, редом до оригиналите-станали икони, които го правят известен по целия свят.  ИЗОБРАЖЕНИЯ И ДУМИ в синхрон!

Brescia Photo Festival   2017 March 7 to September 3 artslife


Затова ще споделя и снимки от откриването на негова изложба в The Rubin MUSEUM of ART в Ню Йорк преди година на „тема ИНДИЯ“ (между другото тя му е любима), където реализирах тази моя ярка мечта и видях негови фотографии  за първи път!

Емоцията беше уникална, защото докато учех фотография ни го даваха постоянно като пример и имаше много негови снимки по учебниците. Изведнъж аз бях там, на изложба на Маккъри. Летях от щастие! Както и сега в Бреша отново съм хипнотизирана от таланта му. Съдбата ме среща за втори път с неговото изкуство. Дали не е знак? …… ЗНАК е! Alluring life <3 PeTya

√√√ използвала съм оригинални снимки на автора и цитати

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *