Преродена мома

Имах магична седмица! За по-малко от 10 дни попаднах в три от най-големите манастири в България: Рилски, Роженски и Троянски . Толкова концентрирано посещение на свети места не ми се беше случвало скоро и изведнъж усетих, че се отпускам, променям се и започвам да живея на бавни обороти.

archangel gabriel

Човек посещава такива места в повечето случаи като забележителност …..или за да се помоли. Да отправи най-съкровените си молби към Господ / Вселената, и някак си  да се освободи от товара. Прехвърля проблемите си на по-висшите сили. Те да му мислят!Истински се наслаждавах на всичко: от видимото за очите – красотата на иконописите, църквите, природата, засадените цветя….. до всичко невидимо, и само усетено – смирението, спокойствието и блаженото чувство на вътрешен мир. В големия град и големия шум това няма как да ни се случи. Направих си бягство! Замислих се защо ние хората не си правим умишлени бягства, за зареждане на батериите, а слугуваме на навика на ежедневието. Разбира се, че е по – лесно е да излезем на заведение, да се напием и да забравим. Да! Лесно е , но душата иска друго – РАЗПОЗНАВАНЕ. „Не ме удавяй с ежедневните си проблеми! Обърни ми внимание!“ – плаче тя. Постоянно обръщаме внимание на грижата за телата си – ядене, пиене, лекарства, масажи, козметики. И логично и правилно е – така са ни учили от малки. Само, че тялото е храма на душата. Какво ли ще стане , ако нахраним първо душата си?


bg-lifestyle-monastery-rila

Случайно попаднала в безвремието и в „нещо различно от всеки ден в офиса„, се почуствах преродена. Почуствах се защитена, че някой там горе мисли за мен и ме закриля. Помолих се. И се наслаждавах на чувството на спокойствие и знаех, че това е правилното за мен. Независимо от обстоятелствата и условностите! Тях винаги ги има. Предадох се.

Като финал на магичната седмица, ми се обади приятелка, която ме покани на празника на храма, който е построила, с името на Божията Майка. Бях истински озадачена, че се случва точно в моята „магична“ седмица. bg-lifestyle-troyanНе е чудно обаче, когато си готов  за това.  И да не си готов, става някак си по естествен начин , когато попаднеш в манастири като нашите православните българските. Източник за черпене на свобода, енергия и любов. Труднo е да се опише, трябва да се преживее. Представата ми за добър живот ⇒⇒⇒⇒⇒⇒#alluringlife.

Да сложим ред в хаоса!

 

Comments

  1. Pingback: PeTya & Les Francofolies 2017 | alluringlife

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *