13 причини и половина …

….. в полза на ШАЛА, като незаменим аксесоар

Чудили ли сте някога как шалът се е превърнал в популярния моден аксесоар, който е днес ? Дълга история, която започва с древните египтяни и засяга хърватската, китайската и френската култура. Интересно е човек да прочете хронологията на развитие  на шаловете и преминаването им през историята. Без да изпадам в подробности,това квадратно или дълго правоъгълно парче плат, което обикновено  носим около врата, за да задържа топлината през зимата или като моден атрибут, е постоянно използвано в нашето ежедневие.

Модните дизайнери използват различни технологии за изработката им. Те трябва да имат много добро око за детайлите, които могат да ги направят различни и много успешни, дори само с един аксесоар. Те работят с различни тъкани, форми и цветове.

Модата е друго място, на което често търсим, когато искаме да подобрим нашата визия и усещане на живота. Шалът наистина има властта да подобри начина по който изглеждате, да ви придаде стил и различност. Тенденциите се променят всеки ден.  Уличната мода се развива от обикновените хора, а не от стилното студио. Уличната мода е тясно свързана с младостта и начина, по който хората решават да изразяват себе си.

Като заклет фен на ШАЛА, Ви представям и моите лични открития.

Бихте могли да използвате шала като:

1. Акцент към тоалета, ако сте облечени изцяло в  черно или прекалено обикновено.


2.Kато връхна дреха през студените есенни вечери на открито.


 

3.Вместо колие – ретро визия.


4.Като тюрбан – да го увиете около главата за защита от силното слънце на плажа или когато се возите в кабриолета си (като по филмите, много е романтично как се вее).


5.Kато ластик за коса, ако нямаш такъв.


6.Kато колан на дънките ( бохемиън визия ;).


7.Kато горнище на бански.


8.Kато парео на плажа, за да прикриеш нещо от тялото си, което те притеснява, а искаш да отидеш да изпиеш едно питие на бара, пълен само с представители на другия пол.


9.Kато възглавница – да направиш шала на топка и да го сложиш под главата си (спиш по – комфортно, докато си на дълъг път), или да се предпазиш от климатика в самолета, който вее безмилостно.


10.Kато постелка – на плажа (ако нямате хавлия) или на поляната (ако сте на пикник).


11.Kато кърпичка, когато се разплачеш и няма в близост кавалер, който да ти подаде неговата ;).


12.Да го завържеш на чантата си и да я направиш да изглежда абсолютно нова.


13.Да танцуваш с него, нежно да се увива около тялото ти, докато се движиш – красиво е!


Ето ги тринадесет причини. Половинката причина е личният принос. Видът на шала,който ще избереш, начина по който ще го завържеш или постелеш. Цветът. Чувството, с което ще го направиш.

Тогава неодушевените предмети оживяват.

И картинката е пълна. Ти също!


 photos:press