PeTya & Les Francofolies 2017

Хей, ХОРА, правите ли си подаръци?

Винаги, когато съм свършила много работа през седмицата и се чувствам удовлетворена, си правя подаръци! Награждавам си се!

19265228_10209023711737071_205004915_n
Благоевград

Тази седмица наградата ме намери сама –  Фестивала Les Francofolies 2017 в Благоевград, България  и страхотното преживяване да бъда на концерт на PAROV STELAR и IMANY! Фестивалът “Франкофоли” се нарежда сред 100-те най-добри проекта, популяризиращи френско-езичната култура в света.  Адмирации за организаторите – община Благоевград! Въпреки проблемите с тока, дъжда и хладното време, нищо не можа да засенчи емоциите и музиката. Just slave to the music.

PAROV STELAR са група, към която не може да останеш безразличен и равнодушен. Просто чуваш първото парче и си до там. Кръвта кипва и без да се  усетиш започваш да танцуваш. Танцуваш, танцуваш, танцуваш…..и просто забравяш. Чувстваш се лек и безгрижен.Душата танцува, мисъл няма, а сърцето благодари за емоцията. Благодаря ти, @Antoaneta Sapunova,че ми отвори очите за съществуването на тази група. Поздрав за теб!

imany-bg-partyIMANY. FRENCH POP – SOUL girl! Кадифен глас – различен и провокативен, леещ се със страхотна лекота, плавни афро-движения, островитянско излъчване и усмивка. Харизма. Освен най-известните си песни, IMANY направи интересна интерпретация на песни на QUEEN с режещия си тембър. Уникално!

След миналата седмица, в която бях A GIRL REBORN/ПРЕРОДЕНА МОМА, се върнах в София страхотно заредена и имах чувството,че мога да преместя планини. Спокойна, методична и вдъхновена ден след ден отхвърлях ежедневните ми задачи. Работата си е работа, няма как! Това е частта  от живота ни, която не винаги възприемаме като приятна, но която винаги изразява своята признателност, когато си отдаден на нея. Например, аз толкова години се занимавам с обзавеждане Linea Star Design (поне 15), и е имало моменти, в които съм се чувствала изчерпана, дори апатична от правенето на едно и също нещо. Вярно ще кажете: „Все пак това е творческа работа.” И то е така!…До момента, в който не направиш 1500 проекта на кухни и чертаеш едно и също нещо 1500 пъти и обсъждаш едни и същи проблеми с клиентите. Във всяко нещо има рутина. Рутината от една страна е полезна – даваща сигурност и спокойствие, от друга страна – затъпяваща сетивата и емоциите, ако не я използваш (според мен!). Когато започнеш да правиш нещата по един и същи начин всеки ден, започваш да създаваш навици. Тези навици започват да влияят на начина ти на живот. Ставаш, пиеш кафе, тоалет, обличане, будиш детето, правиш закуска, тръгване, трафик, работа, взимане на дете, правене на вечеря, телевизия, караници, любов, вино ….. и т.н.безкрайни. Всички сме роби на навиците си. Полезни ли са навиците за нас? Мисля, че ДА, ако единствено и само работят за нашето развитие и усъвършенстване. Ако целенасочено правиш едно и също, с цел постигане на друго нещо, което смяташ че е добро за теб – това е формулата! – впрягане на ежедневните ти навици да работят за осъществяването на желания от теб живот! ….. или с други думи казано бавно и упорито да реализираш мечтите си! Идеята и на страницата ми #alluringlife.

Всъщност награждаването си го правя като ритуал. Егоистично ли ви звучи или прагматично? Независимо от това дали съм била  на работа в офиса или на почивка, обучение или тиймбилдинг. Няма значение къде съм и какво правя. Въпроса е да чувствам и да мисля,че то е за моето благосъстояние, и че цяла седмица аз съм се опитвала да работя за моето добро – било то физическо, психическо, емоционално, професионално или финансово, или каквото си пожелаете там .

Непрекъснато предизвиквам себе си. Мога или не мога? И винаги резултата е положителен. Когато видя,че мога и ми се отдава, си казвам:”Давай,момиче!”,  и започвам целенасочено да се фокусирам там и да го развивам . Когато видя, че не мога си казвам: „Не е твоето.  Браво,че опита. Просто не си губи времето. Обърни внимание на предното.” И така сама си печеля въпросните награди. ТЕСТВАЙТЕ 😉

Музиката за мен е награда и любов. Може да те впечатли, вдъхнови, да  ти повдигне емоциите, да те депресира и награди. Такова беше и усещането ми на концерта „Франкофоли”. Радост от случващото се. Награда за душата ми. Благодарност за това, че съм жива, чувствам и се наслаждавам на тези талантливи хора. Обичам талантливи хора! Всеки човек е талантлив в някаква област от живота си! Обичам  и тези, които имат смелостта да покажат в какво са талантливи! Тествайте Вашите таланти, мили хора, и се награждавайте за това задължително! #alluringlife. PeTya

imany-concert-2


 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *